Joke van den Ban


Joke van de Ban

Ik ben opgegroeid in de stad. Land-,  tuinbouw en natuur hadden wel al vroeg mijn interesse.  Pas (tijdens en) na mijn studie in Wageningen ben ik in de fruitteelt terecht gekomen. Het snoeien en verzorgen van fruitgewassen heb ik dus niet met de paplepel mee gekregen. Door goed te kijken naar de gewassen, op verscheidene plaatsen in het fruit te werken en er veel over te lezen heb ik me de kennis eigen gemaakt.

Nu beheer ik een hoogstamboomgaard in Werkhoven. Verder snoei ik op veel plaatsen, voornamelijk voor particulieren. Ik snoei ook regelmatig samen met andere (hoogstam-) snoeiers wat leidt tot interessante discussies. Naast appel- en perenbomen snoei ik allerlei andere fruitsoorten, zoals kiwi’s, vijgen, moerbeien, perziken enz.

Verder geef ik regelmatig cursussen in teelt (en snoei) van fruitgewassen.

Contactgegevens: info@mappelle.nl